Cavalerul Trac – Sângeorzul românesc, încă un eveniment de succes la Capidava

 

 

 

 

 

Asociaţia România – Dacia Casa Noastră (RDCN), în calitate de organizator, mulţumeşte celor peste 70 de participanţi prezenţi la evenimentul Cavalerul Trac – Sângeorzul românesc. În cadrul acestuia, a avut loc prezentarea la Capidava, în tabăra RDCN – Danais, a primei icoane a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe (secolul IV-VI e.n.). Reprezentarea Sfântului Gheorghe, provine de la Capidava, unde a fost descoperită chiar de cea care a susţinut prezentarea de la Danais, Dr. Zaharia Covacef, cercetător ştiinţific I, arheolog expert Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanţa.De asemenea, invitaţii noştrii au fost cei care au avut parte de prima vizită organizată la Tell-ul neolitic din Hârşova,  unul dintre cele mai importante obiective de acest gen din sud-estul Europei, aparţinând Culturii Gumelniţa. Atelierul de fotografie susţinut de Vladimir Brişcariu, vizitele pe la cetăţi şi muzee, plimbarea cu bărcile pe Dunăre, tirul cu arcul, pescuitul, vânătorea comorii Cavaleruui Trac, completează experienţa Danais oferită de RDCN celor avizi de istorie, tradiţie şi aventură.

RDCN mulţumeşte, de asemenea, presei şi partenerilor: Alira, Envirotech, Primăria Topalu, DJST Constanţa, Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa, Crucial Systems & Services, Active Training, Neptun TV, Groove Hour,i-Tour.ro, ConstantaBlog.net, RomaniaLifestyle.ro.

 

You may also like...

2 Responses

 1. Adrian Grigoriu says:

  Familia noastra a ramas cu simtirea ca am facut ceva foarte important.

  Am invatat si am trait cu oameni inteligenti si intens preopcupati de trecutul nostru.

  Sa aratam si despre borsul de peste, linte cu afumatura, in vederea Dunarii si a cetatii Capidava.

  Sa aratam minunata doamna arheolog Covacef, prima reprezentare a Sf Gheorghe in Dobrogea gasita chiar de dansa. Sa aratam ca datoram intiativa lui Octavian Manu si echipa sa de la Cosntanta si de “bastinasi” locali.

 2. Adrian Grigoriu says:

  Completam cu dl Constantin ce are grija de muzeul din Carsium, mai nou Harsova.
  Mare om si dl. Cosntantin.

  Doamne-ajuta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


− 2 = 4

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>