Donaţii

->AFLĂ CUM POŢI SĂ REDIRECŢIONEZI 2% DIN IMPOZIT

-> DONATII PRIN PAYPAL

Danais este un proiect al Asociaţiei România – Dacia Casa Noastră, asociaţie non-profit (ONG). Dacă doriţi să susţineţi proiectul Danais, mai jos aveţi datele noastre.

Mulţumim!

———————————————————————–

Date de identificare:   Asociaţia România – Dacia Casa Noastră

C.U.I.:                            28492060

Banca:                           B.R.D. 

Cont IBAN:                    RO84BRDE140SV97869201400

———————————————————————–

Ne poti ajuta sa ne continuam proiectele si sa ne indeplinim planurile de viitor devenind sponsorul nostru. Daca compania ta are profit si plateste impozit, ne poti sponsoriza, iar suma pe care ne-o oferi se scade direct din impozitul datorat statului.

Sumele donate de companii se scad direct din impozitul pe profit, daca sunt îndeplinite cumulativ urmatoarele conditii:

  • nu depasesc 20% din impozitul pe profit datorat;
  • sunt în limita a 0,3% din cifra de afaceri.

Cheltuielile cu sponsorizarile care depasesc acest barem pot fi înregistrate contabil sub forma de cheltuieli nedeductibile.

Facilitatile cu privire la sponsorizari sunt reglementate prin Art. 21, aliniatul 4, litera p, Codul fiscal.

Poti, astfel, decide cum sa fie folositi o parte din banii pe care altminteri i-ai plati la sfarsit de an catre Stat. Ne poti sustine proiectele, iar noi vom avea grija ca fiecare leu sa fie cheltuit cu chibzuinta si responsabilitate, asa cum am facut si pana acum, cheltuind mult mai putini bani decat Statul pentru astfel de proiecte.

SPONSORIZARE

CUM PROCEDEZI?

Totul se întampla în doi pasi simpli:

PASUL 1:

  • semnam un contract de sponsorizare ;

PASUL 2:

  • pana la sfarsitul anului, compania plateste suma prevazuta in contract printr-o plata obisnuita care va fi înregistrata contabil, la fel ca orice alta cheltuiala. In momentul platii impozitului catre Stat, aceasta suma va fi scazuta din totalul de plata.

Te invitam sa ne cunoastem si sa discutam mai multe despre proiectele noastre.
Iti propunem sa facem împreuna si o vizita la Tabara Danais pentru a putea vedea ce am reusit sa facem pana acum.

Ne poti gasi oricand.

 

Octavian Manu
Presedinte Asociatia Romania – Dacia Casa Noastra
email: office@danais.ro
tel: +40 724 033 693

 

LEGISLATIE

Art. 21, aliniatul 4, litera p, Codul fiscal:

p) cheltuielile de sponsorizare si/sau mecenat si cheltuielile privind bursele private, acordate potrivit legii; contribuabilii care efectueaza sponsorizari si/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificarile ulterioare, si ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cei care acorda burse private, potrivit legii, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente in limita minima precizata mai jos:

    1. 3 la mie din cifra de afaceri;
    2. 20% din impozitul pe profit datorat.

În limitele respective se incadreaza si cheltuielile de sponsorizare a bibliotecilor de drept public, in scopul constructiei de localuri, al dotarilor, achizitiilor de tehnologie a informatiei si de documente specifice, finantarii programelor de formare continua a bibliotecarilor, schimburilor de specialisti, a burselor de specializare, a participarii la congrese internationale.