Dragobetele la Capidava III, sărbătoare a iubirii, tradiţiilor, istoriei şi naturii

dans

Doamne ajută /  Cui sărută /  Şi prieşte /  Cui iubeşte.

A treia ediţie a Dragobetelui la Capidava a fost un eveniment care a oferit celor care au participat, oaspeţi şi membri ai echipei Danais, o experienţă de neuitat.

Ziua a debutat cu o vizită la Adamclisi.

“Pentru a înţelege ce a însemnat acest oraş roman trebuie făcută o vizită la ruinele parţial dezvelite.  Cetatea se află pe o prelungire joasă a dealului pe care a fost construit monumentul, de care se leagă printr-o limbă de pământ îngustă. Platoul este înconjurat pe toate celelalte laturi de pante mai mult sau mai puţin abrupte, care constituie o protecţie naturală. Acest avantaj al terenului a fost folosit la construirea incintei, în forma în care ea se desfăşoară azi pe teren, mărginind o suprafaţă de cca. 10 ha. Această incintă a fost construită în secolul al IV-lea, după cum indică inscripţia pusă în vremea lui Licinius şi Constantin cel Mare.”

http://www.cimec.ro/

Drumul ne-a purtat, apoi, pe malul Dunării, până la Capidava.

„În chiar hotarele acelui territorium Capidavense, constituit mai târziu de către autoritatea romană provincială, identifica Vasile Pârvan regatul lui Dapyx (iar burgul acestuia chiar la Capidava). Dinastul get îşi întindea aşadar stăpânirea asupra întregului spaţiu central dobrogean, din zona Capidava-Carsium de-a lungul Dunării, şi mergând înspre răsărit, către Ulmetum şi Histria” – www.capidava.ro

 

La tabăra Danais  şi la cetate am avut incantaţii de Dragobete,  lupte între războinicii daci stârniţi de iele şi a lor poţiune, fierărie antică, mâncare după o reţetă antică, lupte ale dacilor cu romanii, dansuri, muzică, răpirea fetelor dace de către romani, eliberarea fetelor de care daci, Zburătoritul fetelor, logodne de o zi.

O zi plină de istorie trăită, o zi de sărbătoare a iubirii şi a primăverii.

Suntem încântaţi să putem spune că Aventura în timp Danais oferă acum un spectacol interactiv, unic în ţară prin complexitatea oferită doar de o singură asociaţie  – România-Dacia Casa Noastră (proiect Danais).

Danais vă urează o primăvară la fel de frumoasă cum a fost pentru noi Dragobetele la Capidava.

www.danais.ro

Arhivă foto eveniment.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


9 − = 6

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>