Eveniment special la Capidava de Rusalii

clubul danais

 

Pentru membrii clubului Danais http://www.danais.ro/clubul-danais/ anunţăm pe această cale un eveniment  pe  14 şi 15 iunie. Programul este unul deosebit, atelierul de reconstituire a modului de luptă al geţilor jucând rolul principal în desfăşurarea evenimentului. Arcul, falxul, sica, scutul vor juca un rol important pe parcursul probelor gândite pe malul Dunării. Vizitarea sitului Capidava, felurile de mâncare alese, focul de tabără, dar şi celelalte elemente ale programului propun momente de neuitat pentru membrii clubului Danais. Închiderea oficială a evenimentului este pe data de 15 iunie, deci o noapte de neuitat poate fi luată în calcul de participanţi.

 

Program

Plecare din Constanţa ora 9.00

Sosire în Tabăra Danais ora 11.00

 

Atelier antrenament arc, sica, falx

Prânz

Tradiţii şi obiceiuri de Rusalii

Atelier ceramică getică

Traseu cu probe  lupte cu arme de lemn, tir cu arcul, vânătoare indicii

Vizitare Cetatea Capidava cu ghid

Plimbare cu barca pe Dunăre

Cină

Foc de tabără

Mic dejun

Vizitare Muzeu de Artă “Dinu şi Sevasta Vintilă” Topalu

Atelier fierărie – participanţii la atelier vor primi armele pe care le  vor bate, acestea urmând a fi finisate ulterior şi înmânate fierarilor de ocazie.

Plecare către Constanţa

Premiile  pentru participanţii la toate atelierele sunt un arc getic din partea Danais, dar şi discounturi la noile echipamente care vor fi disponibile în curând pe Magazinul Dacilor.

Costurile de participare pentru membrii Clubului dar şi pentru un invitat din parea lor sunt limitate de cheltuielile legate de  masă, materiale ateliere şi taxă muzeu.

90 de lei cost pentru membrii clubului Danais şi primul invitat din partea fiecărui posesor al cardului din partea Clubului Danais.

150 de lei cost pentru ceilalţi participanţi.

 

Tradiţii de Rusalii

Conform tradiţiei acum se celebrează Rusaliile. Acestea sunt niste fiinte fantastice, malefice, asemanatoare ielelor, care umbla prin vazduh si provoaca mult rau oamenilor: ii pocesc, ii schimonosesc si ii innebunesc pe toti cei care nu le respecta zilele.. Pentru a apara gospodaria de invazia acestor spirite, in sambata Rusaliilor oamenii obisnuiesc si astazi, in virtutea traditiei, sa arboreze la porti, in foisoare, pe ganguri sau la intrarile in case, ramuri verzi de tei, planta considerata a avea proprietati apotropaice.

 

În Tabăra Danais sunt disponibile 20 locuri de cazare în cabane de lemn izolate termic. De asemenea, se poate campa cu cortul, deci capacitatea nu este limitată la 20 de locuri.
Tabăra Danais dispune de parcare supravegheată, mese, bănci, cort, grătare, cuptor de pământ, proţap, ceaune, lemne foc, apă curentă, duş ecologic, toalete ecologice.

 

Pentru că fără trecut nu avem viitor, Danais urmăreşte protejarea artefactelor, promovarea siturilor arheologice, a culturii şi istoriei României. Biletul de participare reprezintă contribuţia la susţinerea proiectului Danais.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


5 + 5 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>