Tabără de antrenament dacic

Zilele Şarpelui

Tabăra de antrenament dacic

14 – 16 Martie 2014

 

Sub semnul Şarpelui, la Capidava, echipa Danais vă pregăteşte un program deosebit în perioada 14 – 16 Martie.

Parte a unui demers unic în ţară, pe care l-am iniţiat de anul trecut şi pe care îl vom implementa pentru un număr crescut de participanţi în acest an, Danais vă oferă ocazia unei tabere tematice speciale.

Timp de trei zile te întorci în timp şi trăieşti ca un dac.

Zilnic vei participa activ la antrenamente militare (falx – sabie de două mâini, sica – pumnal sau sabie de o mână, scut, arc getic), dar şi la un atelier de fierărie în care îţi vei face propria armă.

Antrenamentele se desfăşoară pe malul superb al Dunării în zona Cetăţii Capidava, castru roman amplasat în zona vechii capitale  getice a lui Dapyx.

Sâmbătă cei prezenţi în tabără vor avea parte şi de programul evenimentului http://www.danais.ro/ziua-sarpelui-la-capidava/, deci şi şi de ateliere de pielărie, ceramică şi arheologie. Mai multe detalii la adresa menţionată anterior.

Pe un tărâm legendar vei putea să trăieşti experienţa luptelor  care s-au dat în antichitate în zonă şi să participi la pregătirea armelor.

Danais pune la dispoziţia participanţilor haine, armuri şi arme dacice.

Danais va da războincilor arcurile cu care au tras 3 zile, dar şi armele făurite de ei (falx, sica).

 

Program

Vineri 14 martie –  duminică 16 martie
Sosire 14 martie la ora 11.00
Plecare 16 martie la ora 18.00

 

Locaţie

Capidava, Tabăra Danais

Locaţia conform Google Maps

https://maps.google.com/maps/ms?msid=215839825618853108450.0004db1ad0fe4b66101f1&msa=0&ll=44.493999,28.094149&spn=0.002307,0.005284

 

 

 

Ai ocazia să-ţi faci singur sica sau falxul şi să le iei acasă. http://edanais.wordpress.com/2013/11/11/falx-2/

La finalul taberei primeşti din partea Danais un arc getic şi două săgeţi. http://edanais.wordpress.com/2014/01/13/698/

Paricipanţii primesc certificate Danais care atestă acitivitatea lor în tabără.

 

LOCURI LIMITATE! 5 locuri disponibile

 

Ateliere

Fierărie

Pielărie

Ceramică

Arheologie

 

Preţ 470 lei (pentru membrii Clubului Danais 370 lei)

Preţul include

Cazare în perioada 14 – 16 Martie

3 mese/zi

Materiale ateliere

Coordonatori ateliere

Transport

Animatori

 

 

Cazarea are loc în cadrul taberei Danais. În funcţie de condiţiile climaterice, se va campa şi pe malul Dunării.

 

În Tabăra Danais sunt disponibile 20 locuri de cazare în cabane de lemn izolate termic. De asemenea, se poate campa cu cortul, deci capacitatea nu este limitaă la 20 de locuri.

Tabăra Danais dispune de parcare supravegheată, mese, bănci, cort, grătare, cuptor de pământ, proţap, ceaune, lemne foc, apă curentă, duş ecologic, toalete ecologice.

 

Pentru că fără trecut nu avem viitor, Danais urmăreşte protejarea artefactelor, promovarea siturilor arheologice, a culturii şi istoriei României. Biletul de participare reprezintă contribuţia la susţinerea proiectului Danais.

 

Tradiţii

Alexie din calendarul popular, serbat în ziua de 17 martie, este considerat a fi patronul tuturor vieţuitoarelor care au hibernat în subteran (reptilele, mai ales) sau au stat ascunse sub coaja copacilor (insectele, numite gujulii) şi care se trezesc acum la viaţă. Sărbătoarea cunoscută sub numele de Alexii face parte din acelaşi ciclu ritualic de înnoire a timpului calendaristic, în prag de primăvară. Alexiile erau cunoscute şi sub denumirea de Ziua Şarpelui.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


− 2 = 4

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>