Tradiţii dacice la Capidava, ediţia a doua

1479473_242388262594212_2098009508_n

 

Vă invităm pe 21 decembrie 2013 să participați la un eveniment antrenant în care se împletesc tradiţiile cu aventura şi cu mâncarea tradiţonală, o veritabilă sărbătoare la care vă aşteptăm cu drag.

Aventuraţi-vă şi luptaţi cu dacii corp la corp, trageţi cu arcul în ţintele din pădure, adunaţi indiciile şi găsiţi comoara ascunsă la Capidava, pe malul Dunării

Bucuraţi-vă de colinde tradiţionale, de o expoziție deosebită de costume populare şi de mâncarea la ceaun.  Savuraţi vinul dobrogean.

Participaţi la realizarea unei arme dacice – sica

Uniţi-vă în jurul focului şi bucuraţi-vă de peisajul unic al Dunării.

Programul include:

  • Colinde tradiţionale
  • Antrenamente de luptă cu dacii
  • Tir cu arcul
  • Vânătoare de comori
  • Demonstraţie militară dacică
  • Foc de tabără
  • Vizitarea cetăţii Capidava
  • Atelier fierărie – realizarea pumnal dacic –  sica
  • Pomana porcului, fasole la ceaun, vin fiert, ţuica fiartă

Recent, în Topalu s-a deschis o expozitie de costume populare, o ocazie rară de a admira costume din România și Bulgaria.

Expoziția permanentă de la Topalu este organizată în sediul Casei de cultură din localitate și cuprinde costume populare din Dobrogea, Oltenia, Muntenia și Bulgaria.

În spiritul acțiunilor noastre, de apropiere de valorile autentice, Danais vă propune ca parte a programului de sâmbătă, 21.12, și vizitarea expoziției din Topalu.
Expoziția este parte a proiectului “Radacini Comune”. Acesta este un festival international de dansuri folclorice, un bun prilej de a promova folclorul, tradițiile și portul popular din zona de frontieră. Proiectul promovează dezvoltarea durabilă prin conservarea și transmiterea tradițiilor folclorice și susține actul cultural în zona transfrontalieră.

Preţul este de 100 lei/persoană

Număr limitat de de participanţi. Persoanele care se înscriu până pe data de 16.12.2013 beneficiază de un discount de 20%.

Tariful include programul prezentat mai sus, masă, parcare păzită. (Asigurăm transport la cerere şi în limita locurilor disponibile.)

Dacă sunteţi din alt judeţ şi doriţi să participaţi, vă aşteptăm direct la Tabăra Danais, din Capidava, în apropiere de Cernavodă.

Înscrieri şi rezervări: 0724 033 693

sau pe e-mail la: office@danais.ro

Taxa de participare reprezintă contribuţia la susţinerea proiectului Danais.

 

Tradiţie:

Porcul era sacrificat în religia vechilor daci ca simbol al divinităţii întunericului care slăbea soarele în cea mai scurtă zi a anului, solstiţiul de iarnă. Oamenii sacrificau porci pentru a veni în ajutorul soarelui şi îl hrăneau cu carne spre întărire. Ziua începea dupa aceea să crească şi Crăciunul devenea o sărbătoare a vieţii şi a luminii.
Conform tradiţiei, pentru ca porcul sa fie mâncat cu plăcere toată lumea trebuie să se veseleasca şi să cinsteasca cu vin in jurul acestuia.

 

Tradiţii dacice la Capidava – ediţia 1 – Ştire Digi24

 

Prezentare activităţi Danais 1 an 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


+ 6 = 15

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>