Ziua Constanţei 21 mai – Ziua Tomisului, 2500 ani de istorie

Afis Ziua Constantei 2016

 

ZIUA CONSTANȚEI – ZIUA TOMISULUI

21 mai 2016

CELEBAREA FONDĂRII TOMISULUI – 2500 ANI DE ISTORIE
EDIȚIA I

FALEZA CAZINO CONSTANȚA ȘI PARCUL CAROL I
PROGRAM CELEBRĂRI
11.00 – 11.30    APRINDEREA FOCULUI SACRU – FALEZĂ CAZINO – zona statuia lui Mihai Eminescu
11.30 – 12.30   PARADĂ ȘI DEMONSTRAȚII – FALEZĂ CAZINO
13.00 – 20.00  CELEBRĂRI PARCUL CAROL I:
ARENA TOMISULUI REVINE LA VIAȚĂ
-JOCURI GLADIATORI
-DEMONSTRAȚII MILITARE – GEȚI ȘI ROMANI
-ATELIERE INTERACTIVE CIVILE ȘI MILITARE
Prezentări istoria Tomisului – Noaptea Muzeelor

Organizator: Danais – Asociaţia România-Dacia Casa Noastră www.danais.ro

Parteneri: Primăria Municipiului Constanţa, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, Envirotech, TransEvren, Radio Sky, Radio Doina, Radio Constanţa, RATC, EMSI Advertising, Crucial Systems, Hotel Ibis, Comunitatea Rock Constanţa.

 

Introducere eveniment și organizator

Ne bucurăm că avem ocazia să celebrăm împreună Ziua Constanței – Ziua Tomisului.  De ani de zile ne dorim să realizăm un eveniment integrat în Constanța  - o legătură între trecut și prezent , între unități de învățământ, instituții de cultură și comunitatea locală.

Pe 21 mai  – Ziua Constanței – Ziua Tomisului, vom avea o celebrare a orașului nostru, a istoriei sale fabuloase, a identității noastre locale, o sărbătoare  a comunității, pusă în scenă de oameni din Constanța, cu oameni din Constanța, pentru Constanța.

Facem precizarea că evenimentul este susținut din punct de vedere financiar integral de Asociația România-Dacia Casa Noastră – Danais.

De aceea le mulțumim tuturor celor care au participat la evenimentele noastre de-a lungul timpului și celor care ne-au susținut, fără de aportul cărora nu am fi putut avea o bază materială necesară pentru punerea în scenă a sărbătorii de pe 21 mai. De asemenea, cei care sunt interesați în mod real de implicarea într-un proiect care pune în valoare istoria orașului nostru, care promovează cultura și voluntariatul, sunt invitați să ne susțină cu această ocazie sau pe viitor.

Scurtă detaliere și justificare elemente program

Începând cu orele 11.00 – Deschiderea ceremoniilor, paradă și momente de interacțiune cu publicul pe Faleza Cazinoului – element identitar al Constanței

De la 13.00, pentru că ne dorim o celebrare care să aducă la cunoștință  publicului constănțean elemente din istoria milenară a orașului nostru, vom readuce la viață arena antică din vechiul Tomis. Situată, în realitate, în apropierea Pieței Ovidiu, la intersecția străzilor Ecaterina Varga și Negru Vodă, ea va fi “mutată” pentru o zi în Parcul Carol I.  Acolo, gladiatorii din Ludus Danais vor susține spectacole și se vor antrena cu publicul. Cap de afiș va fi Skirtos Dakesis – retiarius, reprezentarea Zeului Neptun în Arenă

Dată fiind implicarea noastră în promovarea istoriei județului nostru, nu vor lipsi geții menționați de Ovidiu în scrierile sale, dar și romanii din Legiunea a XXX-a Ulpia Victrix, galonată în războaiele daco-romane.

Atelierele civile interactive – atelier ceramică, atelier dans, atelier pielărie,

Ateliere militare – antrenamente cu gladiatorii, tir cu arcul – Concursuri cu premii

Publicul va avea acces la materiale informative și prezentări despre istoria Tomisului, elemente ale programului legate de Noaptea Muzeelor, care începe la orele 20.00.

 

 

Vrei să trăieşti şi să faci istorie cu noi? Hai în echipa Danais!

recrutare danais 2016 recrutare danais 2016

 

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


9 + 8 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>